Robotik Kalça Protezi

    Robotik Kalça Protezi Ankara

    Robotik kalça protezi, protez dokuların kalça bölgesine, bilgisayar ve robotik teknolojiler yardımıyla yerleştirilmesine olanak sağlayan, son derece gelişmiş bir tedavi uygulamasıdır. Kalça eklemi, yürüme, koşma ve oturma gibi eylemler sırasında aktif olarak kullandığımız, önemli bir eklemdir. Bu eklemde zaman içerisinde artirit, kalça çıkığı, kırıklar ve damarlanma bozuklukları gibi etmenler sonucu doku hasarı gelişebilmektedir. Bu hasar sebebiyle de diz eklemi görevini gerektiği gibi yerine getiremeyebilmektedir.

    Kalça ekleminde meydana gelen işlev kaybı bireyin günlük yaşamını ve çalışma hayatını zorlaştırabilmekte, bireyin yaşam kalitesini düşürebilmektedir. Bu gibi durumlarda kalça protezi olarak bilinen tedavi uygulamasına başvurulmaktadır. Kalça protezi tedavisi günümüzde bilgisayarlı ve robotik cerrahi kapsamında; son derece hassas ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Yazımızın devamında ‘’Robotik kalça protezi ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Robotik kalça protezi ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’, ‘’Robotik kalça protezi ameliyatının avantajları nelerdir?’’ ve ‘’Robotik kalça protezi ameliyatı ağrılı mıdır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara robotik kalça protezi hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Murat Bozkurt ile iletişime geçebilirsiniz.

    Robotik Kalça Protezi Nedir?

    Robotik kalça protezi, kalça eklemini meydana getiren dokuların, özel protez dokularla değiştirilmesine olanak sağlayan, son derece gelişmiş robotik cerrahi tekniklerle yapılan bir tedavidir. Bu tedavi bilgisayar ve robotik teknolojiler sayesinde oldukça hassas ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Böylece yalnızca kalça eklemindeki hasarlı dokulara müdahale edilmektedir.

    Robotik Kalça Protezi Ameliyatı Neden Yapılır?

    Robotik kalça protezi ameliyatı şu gibi amaçlar doğrultusunda yapılabilir:

    • Kalça eklemindeki hasarlı dokuları, bu dokuların görevlerini yerine getirebilecek, özel yapılı protez dokularla değiştirmek.
    • Kalça ekleme yeniden işlevsellik kazandırmak.
    • Kalça eklemindeki sorunlara bağlı ortaya çıkan ağrı gibi şikayetleri ortadan kaldırmak.
    • Kalça eklemindeki hasara bağlı ortaya çıkan hareket kısıtlılığını gidermek.
    • Bireyin yaşam kalitesini arttırmak.

    Robotik kalça protezi ameliyatı bahsi geçen nedenlerden yapılabilir.

    Robotik Kalça Protezi Ameliyatı Kimlere Yapılabilir?

    Robotik kalça protezi ameliyatı şu gibi kişilere yapılabilir:

    • Kalça eklemindeki problem sebebiyle gün içerisinde ağrı ve rahatsızlık hissi deneyimleyen, hatta ağrıları sebebiyle uyuyamayan bireyler.
    • Kalça eklemiyle ilgili şikayetler sebebiyle düzenli olarak ilaç kullanması gereken bireyler.
    • Kalça eklemindeki problem sebebiyle hareket kısıtlılığı yaşayan, yürürken, merdiven çıkarken ve hatta otururken bile ağrı hissi yaşayan bireyler.

    Robotik kalça protezi bahsi geçen kişilere yapılabilmektedir.

    Robotik Kalça Protezinin Avantajları Nelerdir?

    Robotik kalça protezi ameliyatının avantajları arasında şunlar yer alır:

    • Robotik kalça protezi ameliyatı son derece etkili ve hassas bir operasyondur. Bu operasyon sırasında yalnızca hasar görmüş olan dokulara müdahale edilir. Çevre dokular ameliyattan en az şekilde etkilenir.
    • Robotik kalça protezi ameliyatı sonrası iyileşme çok daha hızlıdır.
    • Robotik kalça protezi ameliyatı sonrasında emboli riski oldukça düşüktür.
    • Robotik kalça protezi ameliyatı sonrasında hastanede yatış süresi görece azdır.
    • Robotik kalça protezi ameliyatı yaptıran bireyler çok daha çabuk iyileşip günlük yaşamlarına dönebilirler.
    • Robotik kalça protezi ameliyatı sırasında ağrı hissi duyulmaz, ameliyattan sonra ise ağrı gibi şikayetler görece daha azdır.

    Robotik kalça protezi ameliyatının avantajları bu şekilde sıralanabilir.

    Robotik Kalça Protezi Ameliyatı Ağrılı Mı?

    Robotik kalça protezi ameliyatı ağrılı bir operasyon değildir. Operasyon öncesinde hastaya genel anestezi uygulanmaktadır. Böylece cerrahi işlemler gerçekleşirken hasta ağrı ve rahatsızlık hissi duymamaktadır.

    Robotik Kalça Protezi Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

    Robotik kalça protezi ameliyatı yaklaşık 2 ila 3 saat kadar sürebilmektedir. Ancak bu süre, ameliyat sırasında yapılan işlemlerin kapsamında, protezin kısmi mi yoksa tam mı olduğuna ve benzer etmenlere göre değişebilmektedir. Doktorunuz robotik kalça protezi ameliyatının süresi hakkında detaylı bir bilgilendirme yapacaktır.

    Robotik Kalça Protezi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Robotik kalça protezi ameliyatı genel anestezi altında, steril ameliyathane koşullarında yapılır. Bu ameliyat kapsamında öncelikle röntgen çekimleri ve tomografi çekimleri gibi görüntüleme uygulamaları yardımıyla kalça eklemindeki hasar incelenir. Daha sonra ise hasarlı dokuların kısmi protezlerle mi yoksa tam protezlerle mi değiştirileceği kararlaştırılır. Daha sonra ise kararlaştırılan protezlerin, ameliyat sırasında nasıl kalça eklemine yerleştirileceği planlanır. Ameliyat planlaması yapılırken hastanın talepleri de göz önünde bulundurulur. Yapılan planlama dikkatle gözden geçirilir ve bilgisayar programları yardımıyla robotik kollara aktarılır. Böylece ameliyat sırasında, insan faktörüne bağlı hatalara yer verilmeden kalçadaki hasarlı dokular, özel yapılı protez dokularla değiştirilir. 

    Robotik Kalça Protezi Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Robotik kalça protezi ameliyatı yaptıran bireyler 1 ila 3 gün kadar hastanede misafir edilirler. Taburcu olduktan sonra ise hızlı bir iyileşme sürecine girerler. Bu süreçte ağrı ve enfeksiyon gibi şikayetleri önlemek için düzenli olarak, doktor tarafından reçete edilen ilaçları kullanmaları gerekir. Aynı şekilde iyileşme süreci tamamlanana kadar kalça eklemini zorlayacak aktivitelerden uzak durulmalıdır. Ağır işler ve yorucu sporlar yapılmamalıdır.

    Ankara Robotik Kalça Protezi Fiyatları 2024

    Ankara robotik kalça protezi ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Murat Bozkurt ile iletişime geçebilirsiniz.

    Şimdi Ara!
    Yol Tarifi