Kök Hücre Ankara

    Kök Hücre Ankara

    Kök hücre tedavisi Ankara, belli bir bölgede meydana gelen hastalığı ve doku hasarını tedavi etmek amacıyla yapılan, gelişmiş bir tedavi uygulamasıdır. İnsan vücudu, uğradığı hasarları, yıpranmayı ve geçirdiği hastalıkları ortadan kaldırabilecek özel mekanizmalara sahiptir. Ancak bu mekanizmalar bazı hastalıklar sırasında, meydana gelen hasarı giderebilecek kadar etkili çalışamayabilirler. Bu gibi durumlarda, bölgedeki doku hasarını gidermek ve hastalıkları tedavi etmek için kök hücre tedavisi gibi rejeneratif yani yenileyici tıp uygulamalarına başvurulur.

    Bu uygulamalar sayesinde, hastanın kendi vücudundan alınan özel yapılı hücreler yardımıyla doku hasarlarını gidermek ve hastalıkları tedavi etmek mümkün olur. Böylece birey etkili ve doğal bir şekilde sağlığına kavuşur. Yazımızın devamında ‘’Kök hücre tedavisi nasıl olur?’’, ‘’Kök hücre tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’Kök hücre tedavisi tekrarlanabilir mi?’’ ve ‘’Kök hücre tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara kök hücre tedavisi ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Murat Bozkurt ile iletişime geçebilirsiniz.

    Kök Hücre Nedir?

    Kök hücreler, dokuların yapı taşını oluştururlar ve diğer tüm hücrelere dönüşme özelliğine sahiptirler. Bu özellikleri sayesinde rejeneratif tıpta, doku hasarlarını gidermek ve hastalıkları tedavi etmek için yaygın bir şekilde kullanılırlar. Kök hücreler genellikle kalça bölgesindeki kemik iliğinden elde edilmektedir. Özel yöntemlerle alınan kök hücreleri, gelişmiş laboratuvarlarda saflaştırılmaktadır. Daha sonra ise hedef bölgeye aktarılmaktadır. Böylece hedef bölgedeki dokular hızlı bir iyileşme ve yenilenme sürecine girmektedir.

    Kök Hücre Tedavisi Nedir?

    Kök hücre tedavisi, vücuttaki diğer hücrelere dönüşme özelliğine sahip olan kök hücrelerle yapılan, özel bir rejeneratif tıp uygulamasıdır. Bu tedavi sayesinde bedenin çeşitli bölgelerindeki doku yıpranmasını ve doku hasarını gidermek mümkün olur; hastalıklar tedavi edilebilir ve bireyin etkili bir şekilde sağlığına kavuşması sağlanabilir. Bu tedavi özellikle de ortopedi ve travmatoloji alanında sıklıkla tercih edilmektedir.

    Kök Hücre Tedavisi Neden Yapılır?

    Kök hücre tedavisi, ortopedi ve travmatoloji alanında kıkırdak hasarını gidermek, ileri hasarları önlemek ve dokuların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu tedavi özellikle de ameliyata uygun olmayan veya ameliyat olmak istemeyen hastalar tarafından tercih edilmektedir. Kök hücre tedavisi sayesinde kıkırdakların etkili bir şekilde iyileşmesini sağlamak ve bireyin deneyimlediği şikayetleri ortadan kaldırmak mümkündür.

    Kök Hücre Tedavisi Kimlere Yapılabilir?

    Kök hücre tedavisi 18 yaşını doldurmuş olan herkese yapılabilmektedir. Bu tedavi özellikle de ameliyat için uygun olmayan kişiler, ameliyat olmak istemeyen kişiler veya sahip olduğu rahatsızlık, ameliyat gerektirmeyecek ölçüde olan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Kök hücrelerin sayısı ilerleyen yaşla birlikte azalmaktadır. Bu yüzden kök hücre tedavisine ihtiyaç duyan bireylerin mümkünse gecikmeden tedavi olmaları tavsiye edilmektedir.

    Kök Hücre Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

    Kök hücre tedavisinin faydaları ve avantajları arasında şunlar yer alır:

    • Kök hücre tedavisinin uygulandığı bölgede kolajen sentezi artışa geçer.
    • Kök hücre tedavisi sayesinde dokular hızlı ve etkili bir iyileşme sürecine girerler.
    • Bu tedavi sırasında kimyasal etken maddeli ilaçlar kullanılmaz, doğal bir tedavidir.
    • Kök hücre tedavisi sayesinde doku hasarlarını gidermek, kıkırdakların hızla iyileşmesini sağlamak ve bireyin sahip olduğu şikayetleri sonlandırmak mümkündür.
    • Kök hücre tedavisi ağrısız bir şekilde gerçekleşir.

    Kök hücre tedavisinin avantajları ve faydaları bu şekilde sıralanabilir.

    Kök Hücre Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Kök hücre tedavisi çeşitli aşamalardan meydana gelmektedir. Bu aşamalardan ilki olan kök hücre toplama işlemi yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Toplanan kök hücrelerin saflaştırılması ise yaklaşık 1 saat içerisinde tamamlanmaktadır. Elde edilen kök hücreler 1 dakikalık enjeksiyon işlemi ile hedef bölgeye uygulanmaktadır. Bahsi geçen işlemlerin süresi, işlemler sırasında kullanılan tekniklere göre bir miktar değişiklik gösterebilmektedir.

    Kök Hücre Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Kök hücre tedavisinin genel olarak iki türü vardır. Bunlardan ilki, bireyin kendi kök hücreleriyle yapılan otolog kök hücre nakli veya otolog kök hücre tedavisidir. Diğeri ise donörlerden alınan kök hücrelerin hastaya uygulanmasıdır. Bu işlemin tıbbi adı da allojonik nakildir. Kök hücre tedavisi sırasında ilk olarak bireyden kök hücre alınmaktadır. Bu işlem farklı teknikler yardımıyla gerçekleşebilmektedir. Ancak genelde özel bir iğne yardımıyla, kalça kemiğinin üst kısmından kök hücre alımı yapılmaktadır. Alınan kök hücreler laboratuvar ortamında özel işlemler sayesinde saflaştırılmaktadır. Uygulanmaya hazır hale gelen kök hücreler, basit enjeksiyon işlemleriyle hedef bölgeye enjekte edilmektedir. Hastalar bu işlemlerin hiçbirinde ağrı ve rahatsızlık hissi duymamaktadır.

    Kök Hücre Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Kök hücre tedavisi yaptıran bireyler enfeksiyon riskine karşı kişisel hijyenlerine dikkat etmelidirler. Tedaviden sonra günlük yaşamlarına dönmeleri mümkün olsa da bir ila iki gün kadar duş almaları önerilmemektedir.

    Ankara Kök Hücre Tedavisi Fiyatları 2023

    Ankara kök hücre tedavisi fiyatları ve kök hücre fiyatları gibi konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Murat Bozkurt ile iletişime geçebilirsiniz.

    Şimdi Ara!
    Yol Tarifi